Aed

Aed

Tuesday, May 1, 2012

Kasvuhoonetalgud, II osa

Kui Renee kasvuhoone ostis, arvas ta, et paneb selle (üksi) ühe nädalavahetusega üles. Vahepeal on toimunud ühed kasvuhoonetalgu, kus Reneel tema ja minu isa abis käisid ning siis sai rajatud alles vundament. Järgneval nädalavahetusel vedas Renee maja juurest teise aia otsa - kasvuhooneni - nii elektri kui vee. Raske töö, kuna mullakihti meil siin praktiliselt pole - on vaid kiviklibune kate ja kohe paas vastas.
Möödunud nädalavahetusel pakkusid Renee vanemad end taas kaheks päevaks appi. Ja üllatas ka minu issi, kes sai samuti päevaks meile tulla. Ja nad kohe tahavad aidata! Meie aga käime maal nende juures puhkamas nagu mingid suvitajad; aiatööd on mind varem külmaks jätnud (et mitte öelda ebameeldivad tundunud). Väiksena ei suutnud ma mõista, kuidas emme raatsis mulle kommi või mõnda muud väga head asja anda, mida oli nii vähe, et tema ise jäi ilma. Olles ise ema, mõistan ma seda tunnet nüüd väga hästi ja imetlen rõõmuga kõrvalt, kui laps oma peenrast esimesi maasikaid sööb. Võib-olla siis tulevikus kaevan ka laste aias kunagi maad ja õpetan, kuidas midagi kasvatada...



Kasvuhoone asukoht tuli murumättast vabastada. Raske ja kivise pinnaset tõttu kulus selleks isegi neljal inimesel mitmeid tunde tööd.


Renee isa tassis kokku 5 tonni liiva ja kive maja eest kasvuhoone juurde. Anee oli tal vahel lisaraskuseks :)
Esimese päeva lõpuks sai kasvuhoone täidetud liivaga. Seda seetõttu, et kasvuhoone põrandale tuleb kivisillutis ning taimed lähevad pottidesse mitte peenardesse.

 Teine päev algas kasvuhoone raami ülespanekuga.

 

      Anee leidis endale uue liivakasti.

 Hugo tuli ka õue seltskonda nautima.


 Õhtuks oli kasvuhoone konstruktsioon püsti.

Täpselt selline oligi nädalavahetuse plaan - ainult selle vahega, et Renee arvas selle töö üksi sama ajaga teha jõudvat :)





No comments:

Post a Comment