Aed

Aed

Wednesday, May 30, 2012

Viimane raske nädal kasvuhoone ülespanekut ja kasvuhoone esimene tuleproov

Viimane nädal kasvuhoone ülespanekut kujunes eriti raskeks ning lõpuks lausa tundide mänguks, kas me jõuame enne lennukile (ja pea kaheks nädalaks puhkuselele) minekut selle töökorda.

1. mail hakkas Renee kasvuhoonesse ja selle äärtesse kivi paigaldama. 

Kivid peaaegu laotud

Tomatitaimed enne suurtesse pottidesse istutamist (03.05.12)

Taimed istutame suurtesse pottidesse ja tõstame kasvuhoonesse. Pottidesse panin põhja liiva, seejärel segasin kasvuturvast ja kanakakat, osadesse pottidesse jätkus ka Suurupi mulda.

 4. mail läks kasvuhooneklaaside (õigemini küll plastiku) paigaldamiseks

  Töö edeneb (4. mai õhtu)
 Kasvuhoone kattematerjal paigaldatud (05.05.12)

 Meister esitleb tehtut



Hakkasin tomateid ümber istutama 6. mail. Koos Hugoga läks see vaevaliselt, ka mõni tomatitaim sai väikese Krati poolt tükkideks rebitud.


Kui Hugo lõunaund magas, tegutsesin kiirendatud tempos, sest homme varahommikul pidime lennukile minema. 


Taimi õues istutada ei saanud - oli liiga külm, vihmane ja tuuline; osad istutasin toas, osad kasvuhoones. Kuna tomatitaimed kardavad külma, tassisin need kasvuhoonesse "ämber peas". Kogu selle töö tegin ära sõna otseses mõttes joostes, sest iga minut Hugo uneaega oli minu jaoks väärtuslik aeg. Jooksin kümneid kordi toa ja kasvuhoone vahet, ämbrid käes. Naabrid vaatasid ja naersid…


 6. mai õhtupoolik; osa tomateid juba kasvuhoones; Renee ühendab elektrit



 Kratt tegutsemas

 Selline nägi kasvuhoone välja 6. mai õhtul. Kastmissüsteem on veel ühendamata.

6. mail oli Reneel veel tarvis vesi ja elekter kasvuhoonesse ühendada. Lõpp kujunes eriti pingeliseks ja närvesöövaks - Renee lõpetas tilgasüsteemi ühendamise kell 11 õhtul, tehes viimaseid ühendusi juba lambivalgel.

Kasvuhoone jäi 11 päevaks omapäi. Meil polnud aimu, kas see ka tööle hakkab - kas luugid lähevad ise lahti ja kas (ja kui palju) tilgasüsteem taimi kastab. Katsetada ju polnud aega. 

No comments:

Post a Comment