Aed

Aed

Saturday, June 23, 2012

Esimesed tomatid küpsed!

Suve algusel, 21. juunil, korjas Anee kaks esimest punast kirsstomatit. Tomatid võtsid punase jume juba umbes 4 päeva tagasi, kuid lasime neil veel järelküpseda, et tuleks ikka õige tomatimaitse. Ühe tomati sai endale Anee, teise Hugo.


Esimesed punased tomatid (21.06.12)

Anee korjab esimesi tomateid

Anee ja Hugo maiustavad esimeste tomatitega; mõlemale maitsevad tomatid väga.

Hugo tomati ja porgandiga

2 comments:

  1. Meil said esimesed juba 2 nädalat tagasi Katarinale põske. Ma esimest aastat neid kasvatan ja ei jaga tegelikult veel ööd ega mütsi, aga meil on siiani veel taimed öösel ja jahedama ilmaga toas aknalaudadel (õnneks neid jagub uhkelt) ja terrassile kolivad päevaks vaid siis, kui päriselt ka suvi on (welcome to Estonian summer). Üritan lähiajal hankida veel uusi taimi sellise ajastusega, et tomatid septembris alles valmiks.
    Sul on selle suve märksõnaks aiandus, mul potipõllundus :) Mõnusalt põnev :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teil ju tomatid siis õige varajased, Katarina kindlasti rõõmustas! Arvan, et küpsemisele aitab kaasa jaheda ilmaga tuppa aknalauale kolimine. Aga eks ka aianduses õpitakse kõike oma kogemustest (ja sageli ka vigadest). Meie ahnitsesime tõenäoliselt liiga palju tomatitaimi kasvuhoonesse kokku ja nüüd on neil seal pisut kitsas. Eks peagi paistab, kuidas saak tuleb.
      Teil vist nüüd päris suur rõdu, kus mahub lahedalt potipõllundusega tegelema.

      Delete